Kryddiga järpar med rostade grönsaker och fetaostsås

Det är ju ett tag sen det var lite Mat&Bak här och jag har samlat på mig lite recept sen dess! Tänkte att jag bjuder på ett ikväll :)

Ingredienser till 2-4 pers (perfekt matlådemat!)
Järpar:
Nötköttfärs 500 g
2-3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1-2 tsk Sambal Oelek
Salt

Krydda efter tycke och smak!

Grönsakerna i ugn:
Potatis
Paprika
Zucchini
Valfria andra grönsaker ;)

Sås:
Fetaost
Crème fraîche
Peppar

Pressa vitlöksklyftan och finhacka löken. Blanda tillsammans med köttfärsen, Sambal, och salt i en bunke, forma till järpar. Skär potatisen, lägg på plåt och strö över salt och peppar, ringla olivolja. Ugnstemperaturen ska vara 225 grader, och potatisen lagas själv de första 20 minuterna, sedan läggs även paprikan och zucchinin på plåten, in i 10 minuter till. (Totalt 30 min i ugn för potatisen alltså!) Stek järparna i matolja, ett par minuter på varje sida, ca. Mosa fetan i en skål och blanda med crème fraîche och peppar. Servera gärna med en sallad som har lite goda körsbärstomater :) Piece of cake!

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0