3 enkla, goda till vardagslyx!

Det krävs inte mycket för att laga god mat! Tänkte bjuda på tre enkla, och minst sagt goda recept:

Bakad potatis med vitlökssås och räkor.

Det är så enkelt så det finns inte! Man bakar potatisen i ugnen 200-225 grader, 1 timme- 1 timme och 20 min, det beror ju förstås lite på potatisens storlek. Glöm inte att sticka några hål i potatisen innan bakningen, annars kan den explodera! Inte så kul kanske.. Känn med provsticka när en timme gått för att se om den är färdig :)

Till den bakade potatisen kan man ju greja med många olika röror hit och dit. Vi brukar göra en röra på crème fraîche, krossad vitlök, salt och peppar. Släng ihop, rör om! I fredags testade vi med vanlig rödlök och dill istället för vitlöken. Lite majonäs är inte fel då heller. Bara att testa sig fram. Till detta passar räkor superbra! Och kräftstjärtar. Och lite stenbitsrom. Alles!

En helt vanlig sallad:

Blanda lite olika salladssorter, det finns ju båda isbergssallad, ruccola, spenat, romansallad och många fler. Jag tog romansallad och isbergssallad igår. Gör man till många orkar man kanske inte hålla på och greja med uppläggningen, sånt tar mest tid, men har man tid och lust så är det lite extra festligt att lägga upp sallad fint på nån snygg tallrik :) så jag tog en fyrkantig och la ett romansalladablad i botten, sen skuren isbergssallad bredvid. Paprikastängerna blev till en sol, körsbärstomaterna fick ligga på salladsbädden tillsammans med gurkan. Avocadon var så mjuk så den skrapade jag bara ur och la bredvid tillsammans med fetaosten och stekt bacon. Ringlade lite balsamvinäger på grönsakerna och toppade med oliver. Done!

Thaisoppa:
Med risk för att jag gör reklam, men kelda har en jättegod färdig soppa som heter spicy thai. Den använde vi idag till lunchen. Först tärnade jag en kycklingfilé och stekte till den i lite olja och citronsaft i en kastrull. Sedan på med gul lök som jag delade i klyftor och morötter i skivor. Fräste till det lite och sen på med soppan (500ml). Koka upp och låt koka tills morötterna mjuknat upp. Släng i lite sockerärtor precis innan servering (färska som frysta), annars blir dom för mjuka! En klick crème fraîche ser lite extra lyxigt ut på bild ;)

Hoppas det ska smaka!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0