Trötter

Man undrar ju hur det ska gå när vi väl börjar jobba, har haft två skoldagar som vi gått 8-16 (knappt) och är helt slut när man kommer hem... Det är mycket att ta in och mycket annat man går och funderar på, speciellt nu inför kommande VFU.

Nåja, har spenderat eftermiddagen på USÖ inför VFUn på akuten, ska bli så spännande, fast känns ju rätt läskigt just nu, vet ju knappt vart jag ska vara eller vad jag får göra. Men sånt som löser sig!

Och våren då, är den här för att stanna? Bra härligt är det ute i alla fall, så jag tog mig en promenix från USÖ hem :) Bäst att passa på när solen tittar fram!

 

Tulipor

Solen skiner, himlen är helt klarblå och vi har fått fina tulpaner av Gustavs föräldrar som pryder bordet :)

Lördagspannacotta

Kan börja med att gårdagen var riktigt mysig och trevlig med först Gustavs föräldrar på besök och sen Johanna och Eric som kom på kvällen :) Det åts och det dracks och det pratades och spelades monopol.. Ett tag i alla fall!

Bjuder på recept och bild på chokladpannacottan som Gustav gjorde till eftermiddagsfikat. Den är superlätt att göra, inte det nyttigaste kanske, men något man absolut kan unna sig!

Vit chokladpannacotta, 4-6 pers:
100 g vit choklad
5 dl grädde
3 gelatinblad
1 tsk vaniljsocker

Till garnering hade jag frusna hallon och lite riven lime över, men det går ju att trixa lite som man känner :)

Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten så att de blir mjuka. Dela chokladen i mindre bitar, koka upp grädden i en kastrull och tillsätt vaniljsockret och chokladen. Rör runt tills chokladen smälter och ha sedan i gelatinbladen tills de har löst upp sig. Häll i portionsskålar eller glas, vad man än känner för, och ställ i kylen i minst 2 timmar så röran stelnar. (Funkar alldeles utmärkt att göra kvällen innan oxå!) Precis innan servering garnerar man med hallonen och river lite lime över, det ger en lätt syrlighet mot det söta ;) Piece of cake!

I Love Sushi

Det bästa beskedet idag är att jag på min VFU (praktik) ska få vara på ortopedkirurgiska på USÖ, sjukhuset i Örebro, i 5 veckor och sedan på akutmottagningen i 2 veckor, PÅ USÖ. Lyckan är total, slipper pendla och jag ska få vara på ett sjukhus, SOM jag har längtat!!!

Annars håller vi på och förbereder för fulla muggar, jag och Gustav, inför imorn då först hans föräldrar kommer hit på vårrullelunch och pannacottafika, och senare på kvällen kommer Johanna från min klass och hennes sambo Eric hit på lite middags-, drink- och monopolmys. Full fart! ;) (Recept och bilder dyker säkert upp!)

Och sist men inte minst så hittade jag världens snyggaste tröja inne på Carlings för ett par månader sen, och idag slog jag minsann till när det var halva priset på den! Den talar för sig själv och är självklar nästa gång Johanna och jag kör en sushilunch på EastWest ;)

Längtar!

Åhhh, vad skulle jag inte göra för att få hit den där riktigta vårvärmen?! Längtar tills man får dra på sig tunna leggins och en klänning, sitta på balkongen, på uteserveringen, i gräset (!) och bara njuta av solen! Hoppas att det är på väg dit nu, kändes helt klart så igår ju :)

Min lilla nya blogg

Testar dessutom att blogga från mobilen! Det kliade i fingrarna idag, och resultatet blev en ny blogg, 30 bullar, 2 limpor, och självklart en massa disk :)

På bild ses bakresultatet!
Brödet är ett valnötsbröd, receptet följer nedan:

25 g jäst
5 dl ljummet vatten
1/2 dl olja
2 tsk salt
5 dl dinkelsikt (300 g)
6,5 dl rågsikt (360 g)
100 g grovhackade valnötter

Smula ner jästen i en bunke, och lös upp i vattnet. Tillsätt olja, salt och mjölsorterna och arbeta ihop till en deg. Jag brukar inte vara så noga med hur mycket mjöl man tar, huvudsaken är att man får en smidig deg! ;) Blanda i valnötterna. Jäs degen under bakduk i bunken 1 timme, dela sedan och arbeta ihop två limpor på mjölat bord, lägg i smorda brödformar och låt jäsa 1 timme till. Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader, i ca 35 minuter. Ta ut och pensla med kallvatten, ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på galler under duk. Piece of cake!

 

RSS 2.0