Kyckling stekt i citron och vitlök

Förra helgen testade jag något som var lite Jamie Oliver-inspirerat. Jag stekte nämligen kycklingfiléer tillsammans med krossade vitlöksklyftor och hela citronklyftor. Jag hade sett ett program med honom där han krossade vitlök och la tillsammans med kyckling och hela citronklyftor (med skal och allt) i ugnen. Det var helt och hållet ett test och jag var lite nervös för att det inte skulle bli gott, men det blev riktigt lyckat!

Du behöver:
1 citron
4 vitlöksklyftor (det är förstås helt efter tycke och smak)
4 kycklingfiléer
Olivolja, salt och peppar

Skölj av citronen och skär den i stora klyftor. Skala vitlöken, lägg den på skärbrädan med knivens bredsida emot, och slå till med handlflatan (hur ska man förklara detta, men.. Den hårda delen av handen precis ovanför handleden och nedanför tummen.. Typ), målet är att krossa vitlöken för att få tag i smaken som finns i saften. Blanda i vitlök och citron i pannan med olivolja och släng i kycklingfiléerna, salt och peppar. Stek till och se till att kycklingen är helt genomstekt. Kycklingen får en syrlig och samtidigt sötaktig smak och dessutom en fin yta. Servera med ex. pasta, ris, eller bulgur, sallad och sweet chili-sås blandad med crème fraîche :)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0