Kladdkaka med chokladbitar

Tänkte även slänga upp mitt kladdkakerecept. Min egentliga sista dag på jobbet skulle ha varit förra veckan, så jag bakade kladdkakemuffins till min kära kollegor på jobbet (lite smidigare att få med sig på cykeln i muffinsformatet än i kakformatet!). Till dessa hade jag även i mörk choklad från Marabou som jag hackade väldigt grovt.

Ugnstemperatur: 175 grader
Gräddas i 17 minuter

2 ägg
2,5-3 dl socker
5-6 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
75 g smält smör
En liten kaka Marabou mörkchoklad

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kakao, vispa och sedan vaniljsocker och vetemjöl, vispa. Tillsätt det smälta smöret och vispa. Antingen häller man smeten i en smörad form (bröad om man vill få loss den, annars finns risk att man får skära ur formen ;)), eller så klickar man ut smeten i muffinsformar. Ta den grovhackade chokladen och garnera muffinsen/kakan. Skjuts in i ugnen! Nu är gräddningstiden förstås varierande beroende på om det är muffins eller kaka, den jag angett ovan är för kaka, och för muffins kommer jag inte ihåg då jag inte tog någon tid! Satt och vaktade för att dom skulle bli lagom kladdiga. När dom sedan svalnat är det gott att servera både direkt men nästan bäst när de fått stå i kylen ett par timmar!! Vispad grädde är förstås godast till ;)

Hoppas det ska smaka!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0